Ben je op zoek naar mogelijkheden die jouw KMO op de kaart zetten? Een website is daar één van.

KMO’s kiezen vaak voor eenvoudige oplossingen zoals Wix, maar beseffen niet dat dit op de lange termijn meer kost en minder oplevert. En dat komt doordat dit soort oplossingen vaak niet flexibel zijn op lange termijn. 

Table of contents

De eenvoudigste keuze is niet altijd de beste keuze

Veel KMO’s beginnen met drempelverlagende platformen zoals Wix vanwege de eenvoud. Niet wetende dat ze groei-opportuniteiten missen doordat dit soort systemen vaak beperkter zijn. Dit kost je op lange termijn alleen maar meer. 

Een website begint met het begrijpen van wat je nodig hebt om jouw bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Een goede website is de combinatie tussen design, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en conversie. 

Effectieve websites vereisen een mix van design, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en conversie.  Wanneer je een nieuwe website laat bouwen dan kies je best voor een flexibele oplossing die aan jouw behoeften van vandaag én morgen voldoet.

Kpi's voor jouw website, MENTALL

De nadelen van goedkope website-builders

Via bijvoorbeeld Wix inloggen en een website opzetten kan de meest voor de hand liggende oplossing zijn, maar dit is niet de meest doeltreffende manier voor jouw bedrijf.  

Op het eerste gezicht lijkt het een aantrekkelijke oplossing. Echter, een diepere duik in wat echt belangrijk is voor jouw bedrijf toont waarom deze aanpak wellicht niet de beste keuze is.

Enkele nadelen van goedkope website-builders:

 • Deze websites zijn beperkt in het optimaliseren voor zoekmachines.
 • De creatieve vrijheid van jouw merkidentiteit wordt beperkt. Dat maakt dat dit soort websites vaak resulteren in minder onderscheidende websites.
 • Gewenste interactieve elementen toevoegen is niet altijd mogelijk.
 • Ze beïnvloeden vaak de laadtijd van jouw website wat dan weer nadelig is voor jouw positie in Google.
 • Marketeers hebben vaak minder mogelijkheden om resultaten te meten. 
 • Wanneer je dan toch wilt upgraden en dus een nieuwe website wilt dan kan het migreren van jouw site naar een ander platform complex zijn.
 • Hoewel deze platformen aantrekkelijk kunnen zijn vanwege hun lage kosten vooraf, kunnen de lopende abonnementskosten op lange termijn (veel) duurder uitvallen.

Bovenstaande beperkingen leiden vaak tot teleurstellende resultaten, op korte en lange termijn. Verkies daarom betere opties om meteen een kwaliteitsvolle website te creëren die écht aan jouw behoeften voldoet.

Voordelen van een flexibele oplossing

We geven hieronder enkele tips die grotendeels van toepassing zijn op websites die geschreven worden in het Open Source pakket “WordPress”. Waarom we dat doen? Eenvoudig:  daar hebben wij de meeste kennis van want het gross van de websites die we maken schrijven we in dit pakket. En wel hierom:

 • Uitgebreide maatwerkopties:
  WordPress biedt ongeëvenaarde mogelijkheden voor maatwerk, waardoor gebruikers elke aspect van hun site kunnen aanpassen om een unieke en professionele uitstraling te creëren. Dat geldt dus voor het ontwerp van jouw nieuwe website maar ook voor de programmatie.
 • SEO-vriendelijkheid:
  Met geavanceerde SEO-plugins en -tools helpen WordPress websites om beter te scoren in zoekmachineresultaten, wat essentieel is voor jouw online zichtbaarheid.
 • Ondersteuning:
  WordPress bestaat al erg lang en ongeveer 40% van ’t wereldwijde web draait op dit Open Source systeem (bron). Dat maakt dat de websites, wanneer goed ingesteld, veilig zijn en erg betrouwbaar zijn. Een betrouwbare keuze dus.
 • Flexibiliteit en schaalbaarheid:
  Of u nu een eenvoudige blog of een complexe e-commerce site bouwt, WordPress is schaalbaar en flexibel genoeg om aan diverse behoeften te voldoen, waardoor het geschikt is voor zowel kleine als grote projecten.
 • Oneindige designmogelijkheden:
  WordPress biedt toegang tot duizenden thema’s en templates, zowel gratis als premium, die dienen als uitgangspunt voor bijna elk denkbaar design. MENTALL ontwerpt ze natuurlijk liever inhouse zélf!
 • Volledige designcontrole:
  Als gebruiker kan je, wanneer jouw website goed opgezet werd, elk element van jouw site wijzigen via de editor of page builders. Op die manier behoudt je totale controle over layout, kleuren, en typografie.

Minder Wix, meer gefix(t)

We horen je het al vragen: “Hoeveel kost een website laten maken dan?”. Hoewel het inschakelen van een expert een investering vraagt, brengt het op lange termijn meer op. Deze prijs varieert natuurlijk op basis van jouw behoeften. Wil je hier meer informatie over? Neem dan zeker contact met ons op. Redenen waarom je met een websitebouwer wilt samenwerken:
 • Persoonlijke aanpak: Jouw bedrijf is uniek, met eigen doelstellingen, doelgroepen en uitdagingen. Een expert neemt de tijd om jouw bedrijf te leren kennen. Zo ontstaat er een website die echt weerspiegelt wie je bent en wat je doet. Dit niveau van personalisatie is onmogelijk te bereiken met een goedkope websitebouwer.
 • Technische expertise en veiligheid: Websites zijn complex en vragen constant zorg en aandacht. Experts zijn niet alleen in staat om knappe gedesignde websites te maken, maar zorgen ook voor een technisch veilige, performante website. Dit omvat alles van laadsnelheid tot beveiliging tegen cyberaanvallen. Meer hierover in onze blog “8 website tips voor meer bezoekers en conversie”.
 • Toekomstgericht: Een website die vandaag nieuw en modern is, kan morgen verouderd zijn. Experts bouwen niet alleen voor het heden, maar ook voor de toekomst. Dit betekent dat je website kan meegroeien met jouw bedrijf, zonder dat je om de paar jaar helemaal opnieuw moet beginnen.
 • Doorlopende ondersteuning: Echt ‘af’ is een website nooit. Er zijn altijd updates nodig, foutjes die opgelost moeten worden. Door met een expert te werken heb je een doorlopende ondersteuning en onderhoud van je website.
 • Meer resultaat: Websites die professioneel zijn ontworpen, leiden tot meer verkeer, meer leads en meer veiligheid.
MENTALL_Werken met een website-expert voor jouw SEO-geoptimaliseerde website

Conclusie

Het kiezen voor simpele oplossingen zoals Wix lijkt aantrekkelijk voor KMO’s, maar dit benadert niet de volledige potentieel van wat een website kan betekenen voor jouw bedrijf.

De juiste keuze gaat verder dan alleen gemak en lage kosten op korte termijn. Een geoptimaliseerde website is het uithangbord van jouw bedrijf. Deze maakt aan bezoekers onmiddelijk duidelijk wie je bent en waar voor je staat.

Door samen te werken met experts die een gepersonaliseerde en toekomstbestendige website kunnen creëren, investeer je in een platform dat niet alleen nu, maar ook in de toekomst, waarde blijft toevoegen aan jouw onderneming.

FAQ

Hoewel Wix een gebruiksvriendelijke optie biedt voor beginners, kan het beperkingen hebben op het gebied van SEO-optimalisatie, functionaliteit, en aanpassingsvermogen.

Goedkope of eenvoudige websitebouwers beperken vaak je SEO-mogelijkheden, waardoor het moeilijker wordt om hoog te ranken in zoekresultaten. Een op maat gemaakte website biedt betere optimalisatie voor zoekmachines, wat essentieel is voor het aantrekken van meer bezoekers.

Experts bieden een persoonlijke aanpak, technische expertise, en toekomstgerichte oplossingen die je website veilig en performant maken. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring, hogere conversieratio’s, en een website die met je bedrijf meegroeit.

Ja, websites ontworpen door professionals zijn geoptimaliseerd voor gebruikerservaring en conversie, wat resulteert in meer verkeer, langere bezoekduur, en hogere conversieratio’s. Dit komt omdat ze beter afgestemd zijn op de behoeften van je doelgroep en effectiever communiceren wat je bedrijf te bieden heeft.

De kosten variëren afhankelijk van de complexiteit van de site, de gebruikte platforms, en de expertise van de ontwikkelaar. Een basiswebsite kan enkele honderden euro’s kosten, terwijl meer geavanceerde projecten duizenden kunnen bedragen.

Hoewel het inschakelen van een expert voor je website meer voorafgaande kosten met zich meebrengt, zijn de langetermijnvoordelen – zoals verbeterde prestaties, hogere veiligheid, en betere aanpassingsmogelijkheden aan toekomstige behoeften – aanzienlijk. Dit maakt het een waardevolle investering voor de groei en succes van je bedrijf.

tags_

deel deze pagina_

mis onze
updates niet!_
Vul het onderstaand formulier in en ontvang elke maand de nieuwste blogs van MENTALL in je inbox ✉️


  Loading