De verbindende schakel tussen klanten en collega's: Projectmanager Maarten aan het woord

July 19, 2024
Maarten Smets

Bij MENTALL staat een team van 3 toegewijde projectmanagers klaar om brandingprojecten of marketingcampagne en ondersteuning succesvol te begeleiden. Maarten, een van onze projectmanagers, geeft je een kijkje achter de schermen en deelt zijn ervaringen en inzichten: “Als projectmanager bij MENTALL ben ik de verbindende schakel tussen onze klanten en mijn collega’s.

Mijn taken als projectmanager

Mijn taken als projectmanager zijn veelzijdig en omvatten zowel interne als externe uitdagingen. Intern verzorg ik onder meer het uitschrijven van briefings, het opvolgen van collega's en het controleren van de deliverables. Extern onderhoud ik continu contact met de klant via e-mail, telefoon, briefings en meetings.

Een belangrijk aspect van mijn werk is het balanceren van de werkbelasting om er zo voor te zorgen dat de teamleden niet overbelast of onderbenut zijn. Regelmatige monitoring en aanpassingen van de werkverdeling helpen een evenwicht te bewaren. Door te leren van elk project en verbeteringen aan te brengen in het planningsproces, zorgen we ervoor dat toekomstige projecten efficiënter worden afgehandeld. Deze feedback biedt inzicht in wat goed werkte en waar verbeteringen nodig zijn.

Wat is belangrijk voor jou om een goede projectmanager te zijn?

Voor mij is communicatie het allerbelangrijkste. Het zorgt ervoor dat iedereen op één lijn zit en dat de verwachtingen duidelijk zijn:

  • Klantcommunicatie  onderhouden: Essentieel voor een goede samenwerking en het begrijpen van de klantbehoeften.
  • Doelstellingen verhelderen: Zorgen dat de doelen van onze klanten duidelijk zijn.
  • Vertalen in briefings: De klantdoelstellingen omzetten in heldere instructies voor mijn collega’s, zodat onze output nauw aansluit bij de verwachtingen.

Hoe balanceer je de verwachtingen van de klant met je eigen inzichten?

Het is een kwestie van goed luisteren naar de klant en zijn of haar doelen begrijpen, terwijl je ook je eigen expertise en ervaring inzet om de best mogelijke resultaten te bereiken. Uitendelijk werken we altijd samen.

Wat zijn de grootste uitdagingen binnen jouw functie?

De grootste uitdaging is het balanceren van de werkbelasting binnen het team. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat niemand overbelast raakt, terwijl we tegelijkertijd deadlines moeten halen en kwaliteit willen leveren.

Wat is het belangrijkste in de omgang met je collega's als projectmanager?

“Vertrouwen en respect zijn immens belangrijk. Het is essentieel dat mijn collega's weten dat ze op mij kunnen rekenen en dat ik hun werk waardeer. Dit helpt om een positieve en productieve werkomgeving te creëren en behouden.”

Conclusie​

FAQ